Munkavédelem Tűzvédelem Emelőgépek Árajánlatkérés Kapcsolat
 
Főoldal :: HACCP ::

HACCP

Vállalkozási díj: 25.000 Ft-tól

 

MI A HACCP?

 

HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok).

 

 

Mi a HACCP jelentése?

 

A HACCP olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljes körű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Célja a megelőzés

 

 

 

A HACCP nemzetközi, Magyarországon kötelező (hatóság által ellenőrzött) élelmiszerbiztonsági rendszer.

 

 

Kinek kötelező a törvények szerint?

 

Az élelmiszerlánc minden tagjának ki kell építeni, be kell vezetni és működtetni kell a HACCP rendszert.

 

 

  • Élelmiszerkereskedések
  • Feldolgozók
  • Élelmiszeripari gyártók
  • Vendéglátóipari egységek
  • Közétkeztetés

 

 

A HACCP rendszer 7 alapelve:

 

 

  1. A veszélyek megállapítása, gyakorisága.
  2. A kritikus szabályozási (ellenőrzési) pontok (CCP) meghatározása.
  3. A szabályozási módszerek meghatározása
  4. A felügyeleti eljárások kidolgozása és bevezetése.
  5. A helyesbítő intézkedések elkészítése.
  6. Az igazolásra szolgáló eljárások megállapítása, annak megerősítésére, hogy a HACCP-rendszer hatékonyan működik
  7. Dokumentáció elkészítése.

 

 

A rendszer megköveteli a belső auditot ( éves felülvizsgálatot) és az oktatásokat!

 


 






 Google+ ::Designed and Powered by HW Online::  |  Copyright © Munkavédelem - Tűzvédelem | Adatvédelmi nyilatkozat